Livet

Vad består liv av och var kommer det ifrån? Jag tillhör dem som tror att allt liv från början utgått från Gud. Detta betyder att alla till viss del har del av Gud i sig. Samtidigt väljer vi som människor bort Gud och har i vårt ”naturliga” tillstånd inte kontakt med Gud. Man skulle kunna säga att vi inte har möjlighet att leva livet fullt ut, som att det saknas en dimension.

Jag tror att det Jesus menade när han sa att han var livet var att vi genom honom kan få tillgång till den dimensionen av livet som vi saknar. Att det i Jesus finns ytterligare liv som vi kan få del av utöver det vi har från början.

 • bussberth

  Livet är från Gud men det gäller att förvalta den tid vi har på jorden.
  Den dimension du syftar på är när vi kan förlika oss med att GUD är allt och bara STÖRRE.
  Att fundera på livets mening ger ingenting mer än en fruktansvärd huvudvärk och en gigantisk ångest för man har brytt sin hjärna om det GUD styr och ställer med.

  Jag vet att GUD lägger inte mer problem eller glädje i ens liv än man klarar av att bära.

  Min son sa en dag till mej att GUD ÄR STÖRRE.
  jag frågade då Större ån vadå
  större ån livet eller vad menar du????
  Han genmälde JUST DET